Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
9.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Jelvény

Német Hitlerjugend Birodalmi Sportverseny Győzelmi Jelvény - Reichssportwettkampf Siegernadel - 1943

Ár:
9.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW609
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 23.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Nagyon szép állapotú 1943-as jelvény. Alapanyaga cink, gyártójelzés nem látható rajta.

Rövid háttértörténet:

A Hitlerjugend egyik fő feladatát a fiatalok testi és ideológiai fejlesztésében ismerték fel annak megalapítói és vezetői. Már 1934-től heti két órás testedzési lehetőséget biztosítottak iskolai képzés keretein belül a fiatalság számára. Ugyanebben az éveben a sportklub tagsággal rendelkező fiatalokat automatikusan a szervezet kötelékébe csatolták, amely által ugrásszerűen megnőtt a regisztrált állomány.
1936. augusztus 1-jén az olimpia megnyitásának napján törvényi szinten törölték el a különböző, a 10 és 14 évesek számára elérhető sportszervezetek működését és központosították őket a Deutscher Reichsbund für Leibesübungen (Német Birodalmi Szövetség a Testedzésért, későbbiekben DRL) elnevezésű szervezetbe. Ezt kiegészítve 1936-ban a "Hitlerjugend törvénnyel" a párt kikiáltotta a szervezetet minden, a fiatalok számára rendezett és rendezhető sportesemény kizárólagos főszervezőjének. 
Ezen rendelkezések értelmében sorozatosan megrendezésre kerültek országos események, mint a Reichssportwettkampf (Birodalmi Sportverseny) és a Reichsberufswettkampf (Birodalmi Szakmai Verseny), amely résztvevői jutalmakban és elismerésekben részesültek. A legjobban teljesítők személyesen találkozhattak Hitlerrel, valamint a párt vezetőivel egyfajta jutalomképpen.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között
Gyártójelzés Nincs
Gyártó Azonosítatlan
Típus Jelvény