Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
12.490 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Igazolvány

Német Származási Igazolvány - Ahnenpaß

Ár:
12.490 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
1.490 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW382
Szállítási díj: 890 Ft
Várható szállítás: 2022. szeptember 27.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Szép állapotú berlini nyomdában készült igazolvány.

A felmenőket a 19. század közepéig vezette fel néhai tulajdonosa. 1943-as kitöltés.

Rövid háttértörténet:

A Származási Igazolvány (Ahnenpaß) a Harmadik Birodalom egyik fontos dokumentuma, amellyel tulajdonosa kétséget kizáróan igazolhatta tiszta német, árja származását. Az államapparátus az árja fogalmat szigorúan a németségre, német ajkú, német származásúakra értette, amely alá más európai népek, mint szlávok már nem tartoztak. A dokumentum tartalmazza a nevezett személy összes visszakutatható felmenőjét (minimum kettő generációig), amely szükséges volt nemcsak házasságkötéshez, hanem hivatali szerepek betöltéséhez és minden egyéb fontosabb hivatali, vagy állami beosztáshoz.

A felmenők "tisztaságának" igazolására az első törvényt közvetlenül a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP - Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) hatalomrakerülését követően meghozzák, amely elsősorban a közszolgák szerepvállalását szabályozza faji alapon. Később már ügyvédként, tanárként, orvosként sem tevékenykedhetett aki nem tudta hitelt érdemlően igazolni származását, de ez kiterjedt a házasságkötés és a középiskolai felvételik kérdésére is.

Az egyházak és egyes hivatalok is sokszor szabotálták a folyamatot, hiszen nem egy esetben előfordult, hogy segítettek igazolni hamis, vagy utólagos bejegyzéskkel üldözött személyek felmenőit vállalva ezzel a megtorlás kockázatát.

A dokumentum ára 0,6 Birodalmi Márka volt.

 

Paraméterek

Ország Németország
Időszak II. Világháború
Típus Igazolvány