Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
259.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Díszfegyver

Német Parádé Bajonett - Extra-Seitengewehr - Emil Voos - Agancs Markolat

Ár:
259.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW959
Szállítási díj: 2.650 Ft
Várható szállítás: 2024. május 24.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Nagyon szép állapotú, agancs markolatlapos variáns. Élezetlen, sérülésmentes, ahogyan azt a fotók is mutatják. Pengéje tövében Emil Voos logoval.

Az agancs markolatú bajonettek szinte minden fegyvernem esetében előfordulnak, de valahogy gyakoribb előfordulásuk a hegyivadász (Gebirgsjäger) alakulatok körében. Ettől függetlenül ismerünk publikált, eredeti, aganccsal ellátott példányokat a Védőosztag (Schutzstaffel) vonatkozásában is. Mivel a bajonett markolatán elhelyezkedő sínben nem maradt fenn a fegyvernemet jelző színes posztó, így csak találgathatunk, hogy hol került pontosan felhasználásra.

Rövid háttértörténet:

A Harmadik Birodalom fennállása alatt jelentős számú gyártó foglalkozott az S84/98, valamint a KS98, kifejezetten extra, nem harchoz készült példányok gyártásával. Két alaptípusa létezett, az úgynevezett rövid 20 cm-es pengehosszúságú és az úgynevezett hosszú, 24,5 cm-es pengehosszúságú modell. Az eleinte lassan fogyó típust az F. W. Höller marketingkampányának köszönhetően egyre nagyonbb példányszámban értékesítették. Az igen gyakran és jó minőségben hamisított, savmaratott pengés, egyéni megrendelésre készült változatok természetesen mind többletköltséget jelentettek a vásárló számára. 

A rögzítősín posztója egyfajta iránymutató egykori tulajdonosának pontos fegyverneméhez. A piros általánosságban a fegyveres erőket jelölte, ez utóbi a leggyakoribb. A zöld posztó a Jäger alakulatoknál volt jellemző, de ugyanúgy a Német Légierő (Deutsche Luftwaffe) is használt vörös, zöld, arany és kék színeket a betöltött szolgálati szerepkörtől függően.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között, II. Világháború
Gyártó Emil Voos
Gyártójelzés Emil Voos logo a penge tövében
Típus Díszfegyver