Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
39.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Jelvény

Német NSDAP Pártszimpatizáns Kitűző - NSDAP Sympathie Abzeichen - Opferring Elsass

Ár:
39.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW871
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 23.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Kiváló, cink ötvözet alapanyagú, gyártójelzéssel ellátott példány. 

Rövid háttértörténet:

Gyakran előfordultak nem hivatalos, esetleg egyénileg, vagy regionálisan kis példányszámban gyártatott kitűzők, jelvények, amelyeket a Nemzetiszocialista Német Munkáspárttal  (NSDAP - Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) szimpatizálók viseltek. Ezen a személyek ekkor még nem voltak a párt tagjai és szimpatizánsként tevékenykedtek.

Ezek nem összetévesztendők a korban (1920-1945) használatos szvasztikával ellátott szerencsehozó kabalákkal, medálokkal, nyakkendőtűkkel és egyéb tárgyakkal, amely a korszakban szintén divatos viseleti tárgy volt.

A Nemzetiszocialista Német Munkáspárt berkein belül 1927-ben bukkant fel az áldozati, vagy felajánlási körként is értelmezhető kezdeményezés, amelynek központi régiója  Felső-Bajorország és Svábföld volt. Mivel a beérkező párttagsági díjakat a központi vezetés kapta meg, azt később igényeinek megfelelően tudta szétosztani és így egyes régiók arányait tekintve lényegesen kevesebb pénzhez jutottak. Ez és az ehhez hasonló helyi kezdeményezések azonban nem a pártkasszába, hanem közvetlenül a közvetlen közösségek számára gyűjtöttek összegeket és osztották szét. A párt vezetése ezeket elismerte és a párt, valamint az ügy barátaiként értelmezte.

A párt a gyűjtések által azonban olyan emberekhez is eljutott, akik nem voltak a párt tagjai, de szimpatizáltak a gyűjtéssel, vagy magával a párttal. 1936-ra Franz Xaver Schwarz felismeri, hogy jelentékeny pénzek esnek ki a párt központi irányítása alól, valamint népszerűségüknek köszönhetően egyre több ember csatlakozik ezekhez az adománygyűjtő körökhöz, így korlátozza terjeszkedésüket. 1943-as rendeletével ezután kifejezetten megtiltja létezésüket is, mivel úgy véli, hogy ez a párt és a mozgalom nem megfelelő reprezentációja. Ettől független több kör is működött 1945 májusáig és ezeket hivatalosan sem kapcsolták a Nemzetiszocialista Német Munkáspárthoz.

A Birodalom határain túl is működött több ilyen szervezet, amelyek közül az egyik az elzászi kör volt, amely Franciaország lerohanását követően szerveződött még 1940-ben.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között, II. világháború
Gyártó Robert Hauschild
Gyártójelzés R. Hauschild
Típus Jelvény