Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
6.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Miniatűr

Német Nemzetiszocialista Népjóléti Segélyszervezet Tagsági Kitűző - Nationalsozialistische Volkswohlfahrt Mitgleidsabzeichen

Ár:
6.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW248
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 23.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Szép állapotú tagsági miniatűr.

 

​Rövid háttértörténet:

 

A Nemzetiszocialista Népjóléti Szervezetet (Nationalsozialistische Volkswohlfahrt, NSV) 1931-ben alapították. Hitler hatalomra kerülését követően nagyon rövid időn belül a párt közvetlen irányítása alá kerültek. Központjuk Berlinbe helyezték át és a Harmadik Birodalom második legnagyobb szervezetévé nőtte ki magát évek alatt. 1935-re mintegy 4.7 milló állandó taggal és legalább 520.000 önkéntessel büszkélkedhettek. 

Különböző helyeken igyekeztek ellátást, gondozást biztosítani az elesetteknek és rászorulóknak, valamint többek között a szervezet irányítása alatt zajlott a Német Nép Téli Segélyező akciósorozata (Winterhilfswerk des Deutschen Volkes) is. Érdekesség, hogy részt vettek a Varsói civilek számára szervezett ételosztásban a felkelés leverése után, de a propagandacéloknak megfelelően megtagadták azt a város zsidó származású lakóitól. 


A Harmadik Birodalom bukását követően, mint minden más nemzetiszocialista irányítás alatt álló szervezetet betiltották ezt is.

 

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között, II. világháború
Gyártójelzés RZM 35
Gyártó Wächtler & Lange
Típus Miniatűr