Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
6.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Miniatűr

Német Nemzetiszocialista Népjóléti Segélyszervezet Tagsági Kitűző - Nationalsozialistische Volkswohlfahrt Mitgleidsabzeichen

Ár:
6.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW725
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 23.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Szép állapotú tagsági miniatűr.

 

​Rövid háttértörténet:

 

A Nemzetiszocialista Népjóléti Szervezetet (Nationalsozialistische Volkswohlfahrt, NSV) 1931-ben alapították. Hitler hatalomra kerülését követően nagyon rövid időn belül a párt közvetlen irányítása alá kerültek. Központjuk Berlinbe helyezték át és a Harmadik Birodalom második legnagyobb szervezetévé nőtte ki magát évek alatt. 1935-re mintegy 4.7 milló állandó taggal és legalább 520.000 önkéntessel büszkélkedhettek. 

Különböző helyeken igyekeztek ellátást, gondozást biztosítani az elesetteknek és rászorulóknak, valamint többek között a szervezet irányítása alatt zajlott a Német Nép Téli Segélyező akciósorozata (Winterhilfswerk des Deutschen Volkes) is. Érdekesség, hogy részt vettek a Varsói civilek számára szervezett ételosztásban a felkelés leverése után, de a propagandacéloknak megfelelően megtagadták azt a város zsidó származású lakóitól. 


A Harmadik Birodalom bukását követően, mint minden más nemzetiszocialista irányítás alatt álló szervezetet betiltották ezt is.

 

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között, II. világháború
Gyártójelzés RZM 83
Gyártó Willy Annetsberger
Típus Miniatűr