Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
134.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Felszerelés

Német M38 Légoltalmi Sisak - Luftschutz M38 Stahlhelm

Ár:
134.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW962
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. május 23.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Teljesen komplett állapotú példány béléssel, állszíjjal és szegecsekkel. Gyakran tűnik fel a sisak a Volkssturm (Népfölkelő) és egyéb civil egységek felszerelésében is, noha légoltalmi célra gyártott sisakról beszélünk. 3 részes konstrukció!

Rövid háttértörténet:

A Német Légoltalmi Liga (Deutsches Luftschutzverband) 1932-ben alakult önkéntesi alapon működő szervezet volt, amely feladata többek között a civil óvóhelyek felügyelete volt. Adolf Hitler hatalomra kerülése után nem sokkal a Birodalmi Légügyi Minisztérium (Reichsluftfahrtministerium) azaz Hermann Göring felügyelete alá került a szervezet. 1933 április 29-én új nevet kaptak és innentől már minden dokumentum Birodalmi Légoltalmi Ligaként említi (Reichs Luftshutz Bund), feladata pedig hivatalosan is a civil légoltalom szervezése és felügyelete lett. Szerveződése továbbra is önkéntes alapú volt 1935-ig. 

A szervezet számos sisaktípust használt, amelyek között meghatározó volt a vízszintes, a sisak középrészén körbefutó, a sisaktest anyagából kidomborodó gyűrű. Ez jellemző volt a "gladiátor" ragadványnéven elhíresült M38, valamint az M35, M40 és M42 típusokra is. Mindemellett használatban volt számos zsákmányolt idegen sisak is, amelyeket a francia, orosz, lengyel hadjáratok alatt zsákmányoltak, vagy a Szudéta-vidék bekebelezése során került a németek kezére.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között, II. világháború
Gyártójelzés RL 238/29
Gyártó Eisenhüttenwerk A.G., Thale
Típus Felszerelés