Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
3.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Jelvény

Német Kulturális Kapcsolatok Egyesületének Téli Segélyező Jelvénye - Verein für Deutsche Kulturbeziehungen im Ausland Winterhilfswerk Abzeichen

Ár:
3.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW737
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 23.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Szép állapotú téli segélyező jelvény.

Rövid háttértörténet:

A Német Kulturális Kapcsolatok Egyesülete (Verein für Deutsche Kulturbeziehungen im Ausland - VDA) története 1880-ra nyúlik vissza, amikor Julius Scharlach megalapítja a Német Iskolaszövetséget (Deutscher Schulverein - DSV), amely a szervezet elődjének tekinthető.
Történetében a változást a második világháború előszele és a nemzetiszocialista irány jelenti az 1930-as években. A VDA is részt vesz a Német Vöröskereszt (Deutsches Rotes Kreuz) téli segélyakcióiban (Winterhilfswerk), amely során meghatározott célokra gyűjtött és több mint 1200 féle tárgyat értékesített. A tagjai között számos, Németország határain túl élő német nemzetiségű személy volt, amelynek köszönhetően többek között sikeresen kémkedett is a szervezet. Mindemellett természetesen a szervezet fő célkitűzése az volt, hogy a Harmadik Birodalom határain túl élő németek megtartsák tradícióikat és faji tisztaságukat. Radikális nézeteik között többször nézeteltéréseik voltak a kormánnyal, hiszen lényegesen nagyobb területekre tartottak igényt, mint azt a politika beharangozta, illetve nemzetközi platformokon felvállalta.

A második világháború kitörését követően a VDA tagjai a megszállt területeken segédkeztek a nem kívánatos etnikai és politikai elemek tisztogatásában az erre kijelölt Védőosztag (Schutzstaffel) csoportokkal.

 

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között / II. Világháború
Típus Jelvény