Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
41.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Bajonett

Mauser K98 Bajonett - 42fze

Ár:
41.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW82
Szállítási díj: 1.800 Ft
Várható szállítás: 2021. október 26.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Eredeti Mauser K98 bajonett tokjában. A Penge élezetlen és gyári kékítésű. Az összes átvevő megfelelően látszik. A penge töve egyik oldalon 42fze kóddal van felütve, amely alapján kijelenthető, hogy a gyártó F. W. Holler. A penge tövének másik oldalán egy meglehetősen alacsony 1000 alatti szám látható és maga a széria betűkódja sem magas. A tok jelöletlen, így kiválóan illik a bajonetthez. A tok rögzítőcsavarja hiányzik.

Igazi ősállapot, teljesen tisztítatlan, de nem élezett, köszörült és háború után hasznosított mint kevésbé szerencsés társai.

Rövid háttértörténet:

A K98 bajonett a már szintén módosításokon átesett S84/98 típus utódjaként értelmezhető, amely utóbbit 1915-ben fejlesztették ki és állították rendszerbe. A modernebb, módosított változatot 1934-ben mutatták be és tömeges gyártására 1936-tól került sor. A második világháború során szinte ugyanabban a formában maradt rendszerben nagyobb változtatások nélkül. A minőség a háború előrehaladtával folyamatosan csökkent és több gyártó abba is hagyta a bajonettek gyártását, mivel szükségesebb hadianyagok előállításával kellett foglalkozzon.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak II. Világháború
Gyártójelzés 42fze
Gyártó F. W. Holler
Típus Bajonett