Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
39.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Kitüntetés

Keleti Népek Kardokkal Ékesített Ezüst Fokozatú Bátorsági És Érdemkitüntetésének 2. Osztálya - Tapferkeits-und Verdienst-Auszeichnung Für Angehörige Der Ostvölker In Silber Mit Schwertern

Ár:
39.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW730
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. március 04.
Elérhetőség: 1 db raktáron

Leírás

Nagyon szép állapotú, eredeti, jelöltelen példány.

Ebben az esetben gyártójelzés hiányában is azonosítható a gyártó az elismerés formai jellegzetességei alapján, amelynek tükrében kijelenthető, hogy az elismerést a Wächtler & Lange cég készítette.

Rövid háttértörténet

A Keleti Népek Bátorsági És Érdemkitüntetését 1942. július 14-én alapították a kelet-európai országok önkéntesei számára, akik segítették a Harmadik Birodalom háborús erőfeszítéseit. Eredetileg kettő osztálya létezett, összesen öt fokozatban. A kardokkal ékesített változatokat harctéri bátorsággal, a kard nélkülieket pedig kimagasló szolgálati érdemekkel lehetett kiérdemelni. Az első osztályokat a vaskereszthez hasonlóan az egyenruha bal mellzsebén viselték, a másod osztályokhoz szalag tartozott. A másod osztályoknak ezen belül bronz, arany és ezüst fokozata létezett. A bronz fokozatú másod osztálynak egy színű zöld, az ezüst fokozatú másod osztálynak zöld, szegélyein fehér csíkkal rendelkező, az arany fokozatnak zöld, szegélyein piros csíkkal rendelkező szalagja volt.

Az elismerés adományozásában 1942 októberében következett be változás, amikor annak első osztályát kiérdemelhetővé tették a keleti származású csapatokkal együtt harcoló németek számára, akik már rendelkeztek a vaskereszt 1939-es újraalapítású 1. vagy 2. osztályával.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak II. Világháború
Gyártó Wächtler & Lange
Gyártójelzés Nincs
Típus Kitüntetés