Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
9.990 Ft
Menny.:db
Termék címkék: Jelvény

Harcos Szövetség A Német Kultúráért Tagsági Jelvény - Kampfbund Für Deutsche Kultur Mitgliedsabzeichen

Ár:
9.990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez Eredetiséget Igazoló Vizsgálati Lap - Termékhez
0 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 2WW939
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2024. július 23.
Elérhetőség: Elkelt

Leírás

Szép állapotú tagsági jelvény, gyártójelzés nélkül.

Rövid háttértörténet:

A Harcos Szövetség A Német Kultúráért (Kampfbund für Deutsche Kultur) szervezetet 1928. január 4-én alapították, amely székhelye München volt. (Alfred Rosenberg (1893-1946) elnökletével.) A számos prominens tagot tömörítő egyesület hevesen szembefordult a művészi modernizmussal. 1934-ben a nemzetiszocialista kulturális közösséghez került.

 

A Kampfbund a művészet elleni attitűd szervezeti kifejeződése volt. Hevesen, néha erőszakos eszközökkel fordult a művészi modernizmus ellen. Megszólította a konzervatív és reakciós középosztályt,de igyekezett párton kívüli szervezetként is megjelenni. Ugyanakkor az NSDAP (Nemzetiszocialista Német Munkáspárt - Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) politikai szocializációs ügynöksége volt. A Kampfbund soraiból került ki többek között a későbbi birodalmi tudományos, oktatási és közoktatási miniszter, Bernhard Rust (1893-1945) és a Türingiai Állami Színházak állambiztosa, Hans Severus Ziegler (1893-1978) is. 1929-től 1933-ig a Kampfbund tagjainak száma mindössze 300-ról 6000 körülire nőtt, azonban az 1933-as hatalomátvételt követően meghatszorozódott.

 

1934-ben a Kraft Durch Freude (Erő Az Öröm Által) jóléti szervezet irányítása és fennhatósága alá került több más kissebb alszervezettel együtt.

Paraméterek

Ország Németország
Időszak Két világháború között, II. világháború
Gyártójelzés Nincs
Gyártó Azonosítatlan
Típus Jelvény